ΚΥΡΑΝΑΚΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ

Ο ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΥΡΑΝΑΚΗΣ γεννήθηκε το 1977 στη Στουτγκάρδη (Stuttgart), πρωτεύουσα ομόσπονδου κρατιδίου (Βάδη-Βυρτεμβέργη) της νότιας Γερμανίας. Εκεί έζησε μέχρι το 1995, έτος κατά το οποίο αποφοίτησε από το Γενικό Λύκειο Στουτγκάρδης, ολοκληρώνοντας παράλληλα και τη γερμανική δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Το 1996 μετακομίζει στην Ελλάδα όπου εισήχθη μετά από συμμετοχή στις πανελλήνιες εξετάσεις, στην Πολυτεχνική Σχολή της Ξάνθης, στο τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Δ.Π.Θ., απ’ όπου αποκτά το Δίπλωμα του Πολιτικού Μηχανικού.

Ολοκληρώνοντας τις σπουδές και την στρατιωτική του θητεία στο Σώμα Μηχανικού, μετακομίζει το 2003 στην πόλη των Σερρών, τόπο καταγωγής των γονιών του, και κάνει τα πρώτα επαγγελματικά βήματα ως ελεύθερος επαγγελματίας Μηχανικός.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ – ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ – ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ
 • ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΠΩΛΗΣΕΩΝ   [2005 – 2007]

Το έτος 2005 προσλαμβάνεται στην εταιρεία εμπορίας ειδικών δομικών υλικών ALTO Α.Ε. ως Μηχανικός Πωλήσεων. Δραστηριοποιείται στις πωλήσεις εξειδικευμένων δομικών προϊόντων και παρέχει τεχνική υποστήριξη σε κατασκευές ιδιωτικών και δημόσιων έργων στους νομούς Σερρών, Δράμας και Καβάλας με πελάτες ιδιώτες, συνεργεία, μηχανικούς, οικοδομικές επιχειρήσεις, τεχνικές εταιρείες και εμπόρους δομικών υλικών.

 • ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ & ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ [Δικτύου Καταστημάτων Εταιρείας Δομικών Υλικών]   [2007 – 2009]

Το έτος 2007 αναλαμβάνει την θέση του Υπευθύνου Εκπαίδευσης & Τεχνικής Υποστήριξης για το προσωπικό της εταιρείας ALTO A.E.. Το διάστημα που ακολουθεί διοργανώνει και παραδίδει εκπαιδευτικά σεμινάρια για το προσωπικό της εταιρείας σε πόλεις της Βόρειας Ελλάδας, σε Κρήτη, Κύπρο και Ρουμανία. Μέρος των αρμοδιοτήτων ως υπευθύνου τεχνικής υποστήριξης ήταν η εύρεση κατάλληλων λύσεων – προτάσεων σε κατασκευαστικά προβλήματα που εμφανίζονταν σε εργοτάξια πελατών της εταιρείας.

Το διάστημα 2005 έως 2009 παρακολουθεί εξειδικευμένα σεμινάρια που αφορούν την παραγωγή, τις ιδιότητες και την χρήση των πλέον σύγχρονων ειδικών δομικών υλικών που βρίσκουν εφαρμογές σε κτιριακά έργα και σε έργα υποδομής. Πιο συγκεκριμένα εξειδικεύεται στις κατηγορίες υλικών: Θερμομόνωσης, Υγρομόνωσης (Στεγάνωσης), Ηχομόνωσης, Επισκευής και Ενίσχυσης στοιχείων Σκυροδέματος, Ξηράς Δόμησης, Επιστρώσεων Δαπέδων και Γεωσυνθετικών.

 • ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ (ISO 9001)   [2008]

Το 2008 μετακομίζει στην πόλη της Θεσσαλονίκης στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας ALTO A.E. και αναλαμβάνει παράλληλα με την προηγούμενη θέση καθήκοντα Υπευθύνου Διαχείρισης Ποιότητας (ISO 9001).

Το 2009, (χρονιά κατά την οποία η οικονομική κρίση στο χώρο της οικοδομής  αρχίζει να γιγαντώνεται και η εταιρεία απολύει περισσότερο από το 50 % του προσωπικού της), λαμβάνει τέλος η συνεργασία με την εταιρεία δομικών υλικών και δραστηριοποιείται ως ελεύθερος επαγγελματίας μηχανικός.

 • ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΠΩΛΗΣΕΩΝ & ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ [Εταιρείας Τεχνικού Λογισμικού]   [2010 – 2011]

Τα έτη 2010-2011 συνεργάζεται με την εταιρεία έρευνας και ανάπτυξης τεχνικού λογισμικού π-Systems International , στελεχώνοντας τα γραφεία της στην Θεσσαλονίκη. Το διάστημα αυτό εξειδικεύεται στη χρήση των λογισμικών: STEREOSTATIKA για στατικές αναλύσεις φορέων από οπλισμένο σκυρόδεμα, ARCHITEKTONIKA για αρχιτεκτονικές μελέτες, PANOPLIA (μελέτη εφαρμογής φέροντος οργανισμού) και HOLOMETRICA (λογισμκό προμετρήσεων), παρέχοντας τεχνική υποστήριξη στους πελάτες (Πολιτικούς Μηχανικούς και Αρχιτέκτονες) της εταιρείας.

 • ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ   [2011]

Στη συνέχεια και για ένα πολύ σύντομο χρονικό διάστημα συνεργάζεται με τις εκδόσεις του τεχνικού περιοδικού “ΚΤΙΡΙΟ” ως Στέλεχος Πωλήσεων Διαφήμισης.

 • ΙΔΡΥΣΗ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ   “ΑΛΦΑ ΩΜΕΓΑ – ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ”   [2011 – 2016]

Την επόμενη 5-ετία για τα έτη 2011 έως 2016 δραστηριοποιείται ως ελεύθερος επαγγελματίας Πολιτικός Μηχανικός, παρέχοντας Υπηρεσίες Μηχανικού μέσω του τεχνικού γραφείου που διατηρεί στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Οι κύριες υπηρεσίες του γραφείου αφορούν:

 • Έλεγχο Νομιμότητας Ακινήτων και έκδοση Βεβαίωσης Μηχανικού.
 • Υπαγωγή Αυθαίρετων στους νόμους 4014/11 & 4178/13.
 • Ενεργειακές Επιθεωρήσεις Κτιρίων & έκδοση Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης Π.Ε.Α.
 • Αρχιτεκτονικές Μελέτες & Αποτυπώσεις Κτιρίων.
 • Φωτορεαλιστικές Απεικονίσεις.
 • Στατικές Αναλύσεις – Μελέτες φορέων από Οπλισμένο Σκυρόδεμα.
 • Κατασκευαστικά έργα Θερμομονώσεων & Υγρομονώσεων Κτιρίων.
 • Ανακαινίσεις μικρής κλίμακας.

Από την αρχή της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε θέματα σχετικά με τις Μονώσεις Κτιρίων, την Ενεργειακή Αναβάθμιση και Εξοικονόμηση Ενέργειας στα Κτίρια και γενικότερα στην βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης στις κτιριακές κατασκευές.

 • ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ [Βιομηχανίας Δομικών Υλικών]   [2016 – σήμερα]

Τον Μάιο του 2016 προσλαμβάνεται από την Βιομηχανία Δομικών Υλικών ISOMAT στις κεντρικές εγκαταστάσεις της εταιρείας στην Θεσσαλονίκη, στελεχώνοντας το Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης και παρέχοντας στους πελάτες της εταιρείας τεχνογνωσία και ολοκληρωμένες τεχνικές λύσεις στις κατηγορίες των παρακάτω παραγόμενων από την ISOMAT προϊόντων:

Στεγανoποίηση / Εξωτερική Θερμομόνωση / Χρώματα & Προστασία Επιφανειών / Κόλλες Πλακιδίων & Φυσικών Λίθων / Βελτιωτικά & Επισκευαστικά Σκυροδέματος / Κατασκευή & Επισκευή Τοιχοποιίας / Βιομηχανικά Δάπεδα / Πατητή Τσιμεντοκονία & Διακοσμητικά Δάπεδα

Από τον Ιανουάριο του 2018 αναλαμβάνει καθήκοντα Υπευθύνου Τεχνικής Υποστήριξης για τη θυγατρική της ISOMAT στη Γερμανία (ISOMAT Deutschland GmbH).

 


 • Είναι πιστοποιημένος Τεχνικός Μόνωσης – Ειδικός Εφαρμογών Μόνωσης από την TÜV HELLAS (TÜV NORD) (Οργανισμός Επιθεώρησης, Πιστοποίησης και Εκπαίδευσης).

 • Είναι Μόνιμος Ενεργειακός Επιθεωρητής Κτιρίων από τον Οκτώβρη του 2013 με αριθμό ΕΥΕΠΕΝ 8755.
 • Είναι μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ) από το 2007 με αριθμό μητρώου 110542.